Monday, August 8, 2011

penyakit ragu ragu

Bosan dengan penyakit ragu ragu dalam perihal macam ni.tapi kadangkala kena jugak ragu ragu.kenapa?sebab boleh buat double check


bila dah kunci kereta,dah kunci motor,dah kunci pintu rumah, selalu rasa ragu ragu dah kunci ke belum.kalau time ragu ragu tu berada di jarak yang dekat lagi takper.kena rumah tingkat  6 macam aku ni dengan takde lif.nak naik balik pegi check memang tension betul.kalau tak check perasaan risau pulak.so tepaksa la naik balik.sama la jugak dengan bab kunci kenderaan ni..dah jalan jauh baru terpikir dah kunci ke belum.kenalah patah balik wat double check.

jadi ada kebaikan dan keburukan penyakit ragu ragu dalam bab macam ni

3 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

akupun kekadang mcm tu....

Mr feckry said...

dalam surah an-nas..ada menyebut perkataan khonnas..bermakna was-was. Actually ini di kaitkan dengan syaitan yang menjadi pembisik kepada hati2. Dan membuahkan rasa ragu2 dalam hati. Terutamanya dalam solat.

Ni bulan puasa setan dah kene ikat, tapi bekas dan lebam sakit was2 ni masih kuat dalam hati..

cadangan aku, baca surah an-nas..kula'uzubirabbinnas...

insya-Allah

ILA HonEyBuNNy said...

adehhh..

jangan ragu2...kita kena yakin..ehheheh