Friday, April 22, 2011

cemas

hari khamis semalam adalah hari bermain badminton bersama kengkawan kerja..bermula dari pukul 5 petang sehingga 7 petang..suasana hujan lebat kilat sabung menyabung...guruh berdentum dentum..seram beb pintu dung dang dung dang tertutup bukak..

pukul 620 petang aku dan kengkawan di kejutkan dengan seorang teman kerja yang bernama husna yang tetiba rebah....tetiba dia kata sesak nafas...cemas sey...banyak dah kes tetiba sesak nafas meninggal dunia..hujan masih lebat bising bunyi hujan,so kena cakap kuat-kuat..kawan kawan lain cuba nak setelkan sendiri untuk bantu husna ni..tetapi makin teruk pulak..telinga dia dua-dua belah tak dengar.dada dia sakit.

pic sebulan lalu..yang baju ungu tu la husna..nak letak pic semalam tak boleh sebab dia tak bertudung sebab emergency..so nanti aibkan dia pulak..dia jenis orang yang bertudung


jadi..dengan kelam kabutnya angkat dia hantar ke klinik uitm.tak tahu macam mana suasana time dalam kereta tu..sebab guna kereta member aku..kata member aku...siap kena azan lagi..nak bagi dia cool...dada dia terlalu sakit

pukul 7 aku dan kengkawan kerja pergi ke klinik uitm tengok dia..huh..nasib la dia baik-baik sahaja...alhamdulillah..si husna ni rupanya tak boleh pressure sangat rupanya..mana taknya..dia main badminton sambil gelak mengila...

tembam gila anak kakak HR..time ni husna kat dalam.

kata dia..time dia tengah main tu dia nampak benda ghaib melintas depan dia dengan lajunya..then pastu dia terus lemah then sesak nafas...time tu pulak hujan sangatlah lebat suasana gelap dah agak meyeramkan

tapi serius ke kata dia tu?aduhhh....

2 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

eh apa dia nmpk?

Adziim said...

main badminton bleh pressure,,,dasyat r..