Sunday, May 30, 2010

baru panas dunia!!!!

plan aku di hari sabtu ini hanya mahu melepak dirumah membasuh baju.walaupun aku tahu ader reunion untuk sekolah aku di pd dan juga jemputan kenduri kahwin kawan kolej aku dulu siti rodziah yang berlangsung di perak.reunion tu confirm aku tak pergi..tapi kata diaorang akan dibuat lagi nanti.so aku tolak tepi dulu..tak terdaya aku nak pergi disebabkan masalah duit.aku cuma ada rm 5 ringgit sahaja buat masa ini.gaji pulak bulan lagi satu baru dapat disebabkan bulan sebelum ini aku masuk kerja dalam 20 haribulan 5 macam tu.so aku tak terpikir pun nak pergi mana-mana minggu ni.nak mintak family aku rasa segan yang amat sangat. business internet pulak aku sudah kurang buat.nak ader duit sikit pun kena tunggu lagi 2 3 hari lagi.

selamat pengantin baru odie


so.nak dijadikan ceritanya..myfrenz sama  kolej dengan aku dulu merangkap exhousemate call aku.ajak aku pergi kenduri di perak tu.aku berat nak pergi.

my frenz-"apiz jom pergi kenduri rumah siti kat perak"


aku-"aku takleh pergi la,sebab aku takder duit ni.ader rm 5 ringgit jer.ko sampaikan salam aku boleh?"


my frenz-"alah,jom jer lah,no hal la.kitaorang paham kau baru kerja mana nak datang duit lagi.kau ikut jer tak payah keluar aper-aper.bawak diri semua ditanggung..ko siap nanti kitaorang sampai"

aku menganguk setuju.aku bergerak kesana dalam pukul satu macam tu seramai 4 orang satu kereta.kendurinya di area sungai klah perak.sampai jer kenduri orang pun dah takder..kenduri dah abis.datang lewat rupanya.nasib ader makanan lagi.



then selepas kenduri,kawan aku ajak pergi hot spring sungai klah..katanya nak mandi air panas..kami meluru ke sana dengan jayanya..dengan tak bawak seluar semua.nak beli seluar kat tempat tu dah tutup pulak.terpaksa pinjam seluar kat tuan rumah kenduri tadi.agak kelakar..aku pulak mandi pakai boxer jer...sib baik aku ader bawak baju lebih.pada mulanya nak beli tiket dia taknak jual sebab hari hujan ader guruh dah kilat.rasa sangat kecewa..kami berpatah balik.tetiba hujan berenti kami patah balik kesana balik.kali ni baru dia jual.rasa seronok juga sebab dah lama tak mandi air panas.last pun aku mandi air panas di gadek melaka dengan ex aku dulu di bulan 11 tahun lepas.

ader sorang kawan aku ni..dah la dia yang ajak mandi air panas..tapi takut nak ke tengah..takut nak rasa panas.letih kitaorang ajak..lama betul nak pujuk dia datang ke tengah.

aku jerit kuat-kuat kat situ sampai semua orang disekeliling tengok aku tergelak..

"wei..sini lah..baru panas dunia!!!!!!!!!!!" barulah dia nak datang..aper la punya budak..dia malu rasanya sebab orang dah tengok dia..haishhhh!!!!


aku tiba di shah alam kul 1230 malam.sempat lagi lepak kat warung felda sungai klah tu tadi tu yang lambat sampai..sedap juga kueh teow goreng kedai tu.punya la lama lepak situ.macam-macam cerita keluar.siap ada yang suruh aku kahwin pun ader.aper kejadahnya lah.

demikianlah kisah ku di hari ini yang agak ringkas....

to all kawan-kawan..terima kasih sebab mengambil berat pasal aku..telinga aku dah ok dah..baru ok dari pekak..tidaknya telinga aku pekak sebelah..doakan u all semua happy selalu.

28 comments:

::cdot the dot:: said...

dah sihat dah? alhamdulillah...

hans said...

bestnya kawan2 amik berat
sah ko nih sahabat yg baik

p/s : ku tumpang gembira telinga ekau dah sembuh..alhamdulillah

adrinaqamarina said...

alhamdulilah...
panas sangat kot...

urm,,,selamat pengantin baru la untuk ur frens tu...huhu~

mr.donut said...

lama x mndi air panas ni.aku rasa last pun kt gadek, melaka.tapi bertahun dah.dalam 3-4 tahun kot.duk negeri peti sejuk ni mana ada mcm kt malaysia.semua terhad kt sini.demmit.huh.

Razman said...

masak tak telo kau kena air panas tu?

hanie@nisya said...

slamat pengantin baru apiz hehee gurau2 :)

telinga dh ok?? syukur2

embun d tengah malam said...

razman..hahahha,,itu lah yg kwn aku duk bising tadi,.dia asyik ckp telur dia masak jer..hahahha

hanie..thank

donut,,masa kau akan tiba nanti

hans..thank ya

adrina..thank

cdot..thank

Nur said...

salam ketuk pagi2

lama sungguh tidak ke teluk kemang

since 1997..

touyakaruma said...

Wuwuwuwu tak pernah mandi air panas ...rasanyalaaaa

Luqman Safwan C.M Fauzi said...

aku tak prnah ag pgi kolam air pnas..keke..takde yg dkat ngn rumah..

alinac lover said...

Bisnes internet tu bisnes apa?

♥CIK SHA♥ said...

telinga ok dah??alhamdulillah..

wahhh..bestnye mandi air panas eh...pernah pergi sekali je..tu pun masa aktif belia dulu2..kat dengan kawasan gua telinga..kat perak..tapi tak ingat area mana..dah 7 thun kot..hak3..

selamat pengantin baru untuk kawan apiz tu..

p/s:: kuey teow la apiz..bukan kueh teow..dah sha ingat kueh ape la tdi..hehe..

Sesumpah said...

kalau hujan, tergendala semua plan. hee

-telordibasuh- said...

jgn lupe basuh telor skali hahaa

sugar2 kapas strawberry said...

kt tempat sy pon ad stu kolam air panas.tp sy xpnh pergi pon

nabihah zulhemay said...

huhu.. best gile.

ardinihumaira said...

betul tu.. kekadang bukan takmo hadiri sesuatu majlis.. tapi lebih selesa pos kan hadiah dari ke sana kalo jauh :)


banyak duit kena guna bila travel ni...tapi kalo ado sudi tampung belanja sikit sebanyak dni on aje hik3... best kan jenjalan dan tengok pengantin..

apiz bila lak?

-telordibasuh- said...

tak ku sangka odir kawen ngn hasler gak akhirnye hehe...
....hahha...

cikmemy said...

erm..time cuti gini aku duit pon tade gak cam ko..member ajak g mane semua ak x g..hukhuk

ada said...

masyaAllah, tgh2 cuaca panas sekarang boleh pegi mandi air panas lagi???

iqbalsyarie said...

best!best!aku penah travel ngn kwn2 aku gi tempat yg ko pegi tu!tapi silap ari jumaat,so kitorang tak jadi masuk takut miss solat jumaat even musafir pun,tak manis la mandi time tu..huhu..nanti nak gi lagi!!

ayaa alyy said...

dpt gaji belanja i okeyh ! ;)

feelinblue said...

eeee bestnyer!!!

Fida Jai OWN said...

selalu plan plan . tapi tak J A D I

Haha

helena's said...

dah lama sangat tak pegi kolam air panas lah embun..bace nih baru teringat!huhuh..

nina said...

sekali sekala best gak lepak ngan kengkawan kan? tak sedar masa berlalu ;)

faiznur azreena said...

btl kew menari leh turun kn berat badan...hehehe..nk try la..

annfrendly said...

baikknya kawan2 u... bestkan dapat member camtu.. caring n understanding..
heheheh.. u pinjam boxer kat tuan umah kawen..hihiiik..
lucu baca citer u nie..