Monday, February 22, 2010

kerana lighter...

cantik tak ligter ni?kalau kat kedai maybe rm 1.50 sen jer kot harga dia..

 satu kisah ni..time tu aku aku baru abis spm,masih lagi berjiwa rempit masa ni..
.aku pernah saksikan pergaduhan antara kampung lain dengan kampung lain kerana lighter kena curi..pergaduhan kalau kecik takper..boleh tahan jugak besarnya..siap semua pegang kayu dengan helmet..pikir-pikir balik macam sengal jer..duit minyak pegi merempit lagi mahal dari nak beli lighter.

so.tak mustahil lah ..kalau sekarang ni hutang rm 2.00 pun leh jadi gaduh yang dasyat..harga ligther ni kalau kat kedai baru berapa jer kan..sebenarnya gejala hilang ligther or curi ligther orang ni memang selalu terjadi kat student-student atau golongan bujang yang merokok..kawan-kawan aku yang merokok pun memang selalu asyik duk hilang lighter..susah nak stay lama..suka sangat hilang..

so..kesimpulan dia,,jangan la mencuri..mencuri kan berdosa,,beli jer sorang satu..jaga leklok..hoho

9 comments:

~W..S..R..~ said...

Alahai.. Manusia nie kengkadang subjektifkan.. Benda kecik pun boleh jadi perbalahan.. Katogori jarang amik wudhuk lah tu..

maisyara Pot! Pot! said...

ahahaha.. tk best gune pemetik api ni.. best lg gune mancis! hehehe

*curi lebih drpd 3 kali, leh potong tgn dye.. ngee^^ kejam seyh! :P

embun d tengah malam said...

..tu la pasalnya..kdg2 benda tak logik..tapi boleh jadi point..hihihi

..mancis busuk la u..hahahha

Moon BlooDy Spell said...

nah ambik rm2 ye.. pegi bayar duit ligter tu.... dasat2....

kampung aku gaduh pasal stokin ilang..

h.a.n said...

1.50 jew eq?
ingat mahal sgt.....

Nazatul shima said...

hehe..kesimpulan die..tak payah la hisap rokok.beli je biskut rokok arab.tak payah gune lighter.:P

iyllienaz said...

haha..senang xyah ada lighter..kurang siket aktiviti merokok tu..

Mr feckry said...

bile pula ada gaduh camtu..aku tak tau pun

embun d tengah malam said...

moon...stokin mahal dari lighter..hahaha

han..murah jer ligther..

nazatul..boy suka benda yang berasap..

iyllienaz..tak boleh jugak,..macis ader

fecry..cuba tanya ady and tyson..hahaha